Μαθήματα ΕΠΑ.Λ.

  • Στο φροντιστήριο «ΠΡΙΣΜΑ» λειτουργούν τμήματα αποκλειστικά μαθητών του ΕΠΑΛ για όλες τις τάξεις. Οι μαθητές που τα παρακολουθούν πρέπει να έχουν ως στόχο την συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ.
  • Διδάσκονται όλα τα μαθήματα των ειδικοτήτων της Γ ΄ΛΥΚΕΙΟΥ που εξετάζονται στις ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Σε όλες τις τάξεις του ΕΠΑΛ:

– Για την υλοποίηση του αναλυτικού προγράμματος σπουδών οι μαθητές, εκτός των σχολικών βιβλίων, εφοδιάζονται με τα φυλλάδια και τις σημειώσεις του φροντιστηρίου σε κάθε μάθημα.
Εφαρμόζεται οργανωμένο σύστημα διαγωνισμάτων με συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο μοιράζεται στους μαθητές από την αρχή της περιόδου.
Επαναληπτικά μαθήματα στην περίοδο των εξετάσεων :Το φροντιστήριο εφαρμόζει ειδικό πρόγραμμα επαναλήψεων με ενισχυμένο ωρολόγιο πρόγραμμα την περίοδο των εξετάσεων σε όλες τις τάξεις και σε όλα τα μαθήματα

Πρόγραμμα Σπουδών και Ωρολόγιο Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Μαθημάτων Α΄ΕΠΑΛ

Στόχος του αναλυτικού προγράμματος της Α΄ ΕΠΑΛ εκτός της καλής πορείας του μαθητή στο σχολείο, είναι η ποιοτική προσέγγιση της ύλης σε κάθε μάθημα, ώστε να καλυφθούν τυχόν κενά και να χτίζεται το επίπεδο που πρέπει να αποκτήσει ο μαθητής για συμμετοχή σε Πανελλαδικές Εξετάσεις.

ΜάθηματαΏρες/εβδ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ3
  
ΓΛΩΣΣΑ – ΕΚΘΕΣΗ2

Πρόγραμμα Σπουδών και Ωρολόγιο Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Μαθημάτων Β΄ΕΠΑΛ

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Β΄ΕΠΑΛ περιλαμβάνει δύο άξονες α) μαθήματα γενικής παιδείας της Β ΕΠΑΛ β) τα μαθήματα των πανελλαδικών της Γ΄ΕΠΑΛ.

Η πρόταση του φροντιστηρίου στοχεύει σε δύο βασικά ζητήματα: α) Ο μαθητής να είναι πλήρως προετοιμασμένος στην Β’ Λυκείου, β) Ο μαθητής να προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να έχει την δυνατότητα στην Γ’ ΕΠΑΛ να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις των πανελλαδικών γνωρίζοντας ήδη τα βασικά σημεία της ύλης στα μαθήματα στα οποία θα εξεταστεί

Μαθήματα Β ΕΠΑΛώρες/εβδ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Β ΕΠΑΛ3
ΓΛΩΣΣΑ – ΕΚΘΕΣΗ2
 
Μαθήματα Γ ΕΠΑΛώρες/εβδ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΕΠΑΛ1
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ-1 ΓΕΠΑΛ1
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ-2 ΓΕΠΑΛ1
* Καλύπτεται το σύνολο των μαθημάτων ειδικότητας.

Πρόγραμμα Σπουδών και Ωρολόγιο Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Μαθημάτων Γ΄ΕΠΑΛ

Περίοδοι Προετοιμασίας

  • α) Καλοκαιρινή ΠροετοιμασίαΔιάρκεια 1,5 μήνας ή 7 εβδομάδες με ενισχυμένο ωράριο διδασκαλίας
  • β) Σχολική Περίοδος Διάρκεια 9 μήνες, από 1η  Σεπτέμβρη – εξετάσεις

ΜάθημαΏρες/εβδ
Μαθηματικά4
Έκθεση2
 
Ειδικότητα 1*2
Ειδικότητα 2*2
* Καλύπτεται το σύνολο των μαθημάτων ειδικότητας.